Janka zo Zeleného obchodíka
Medový krémeš

Budeme potrebovať:
» 500 g špaldovej hladkej múky
» 60 g masla
» 150 g trstinového cukru Muscovado
» 4 lyžice medu
» 1 lyžička jedlej sódy
» 1 vajíčko
» 2 žĺtky
» 2 lyžice rumu
Na krém budeme potrebovať:
» 800 ml mlieka
» 2 vanilkové pudingy
» 2 lyžice špaldovej hladkej múky
» 150 g trstinového cukru
» 3 žĺtka
» 3 bielka
» 200 g masla
» vajcový likér
Na šľahačku budeme potrebovať:
» 3 šľahačkové smotany
» 3 vanilkové cukre
» 3 stužovače šľahačky (pokiaľ použijete šľahačku, ktorá drží tvar, netreba stužovač)
» vanilkový struk alebo mletú vanilku
» 3 vanilkové cukre
» 3 stužovače šľahačky (pokiaľ použijete šľahačku, ktorá drží tvar, netreba stužovač)
» vanilkový struk alebo mletú vanilku
Vajcia, cukor, maslo, med, rum prešľaháme, pridáme múku so sódou a vypracujeme hladké cesto. Necháme aspoň hodinku odpočinúť.
Potom cesto rozdelíme na dve polovice, každú pekne rozvaľkáme, približne na veľkosť 35×25 cm a upečieme. Pláty necháme vychladnúť.
Krém: 800 ml mlieka, 2 pudingy, 2 lyžice múky, 150 g cukru, 3 žĺtka spolu zmiešame a uvaríme hustý puding.
Ešte do horúceho pudingu jemne vmiešame sneh vyšľahaný z troch bielok a necháme vychladnúť.
200 g masla vyšľaháme a spojíme s vychladnutým pudingom. Vyšľaháme krém, môžeme dochutiť vajcovým likérom.
Na prvý plát cesta si navrstvíme krém, potom šľahačku a na vrch dáme ďalší plát cesta. Vrch posypeme Muscovado cukrom zmiešaným s mletými mrazom sušenými malinami. Krémeš najlepšie chutí s výbornou kávou.


