Májová Bazová panna cotta aj vegan verzia
Budeme potrebovať:
» 500 ml šľahačkovej smotany
» 100 ml mlieka
» baza
» 1 vanilkový cukor
» trstinový cukor podľa chuti
» želatín Agar
» čerstvé alebo mrazom sušené ovocie
Deň vopred si pripravíme smotanu a mlieko. Smotanu a mlieko trochu zohrejeme a do tejto šľahačkovo mliekovej zmesi namočíme bazové kvietky. Na noc odložíme do chladničky.
Na druhý deň precedíme. 600 ml zmesi prelejeme do hrnca, pridáme vanilkový cukor a trstinový cukor podľa chuti. Zohrejeme tesne pod bod varu a primiešame želatínu Agar (7g).
Nalejeme do pohárikov a necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa chuti ovocím.
Pripraviť si môžete aj VEGAN verziu:
Na vegan panna cottu budeme potrebovať:
» 500 ml šľahačkovej rastlinnej smotany
» 100 ml kokosového mlieka
» baza
» 1 vanilkový cukor
» želatína Agar
» čerstvé alebo mrazom sušené ovocie
Postup je taký istý ako pre klasickej Panna cotte.