Získajte ebook "Fantastické vitamíny a ich výskyt"
Zadajte svoje meno a email a ebook vám do 5 minút príde na váš mail :)
Máte celiakiu alebo intoleranciu pšenice a nemáte čas alebo chuť na domáce vypekanie chleba či iného pečiva? Využite našu pestrú ponuku trvanlivého bezlepkového pečiva – biely chlieb, viaczrnný bezlepkových chlieb, krehké plátky z kukurice, pohánkové plátky, hamburgerové žemle, ryžové chlebíčky alebo kukuričné placky. Niektoré druhy pečiva sú vhodné na okamžitú konzumáciu a niektoré pečivo je potrebné krátko dopiecť. No verte, že s nimi vás hlad už nikdy nepripravených neprepadne.
Bezlepkový chlieb a pečivo sú určené pre ľudí trpiacich celiakiou alebo inou formou gluténovej intolerancie. Vyrábajú sa z ingrediencií, ktoré neobsahujú lepok, ako sú napríklad kukuričná múka, ryžová múka, tapiokový škrob, zemiakový škrob, fazuľová múka, čiroková múka a iné alternatívy pšenice.
Bezlepkové chleby a pečivo sa často vyrábajú aj s prídavkom vlákniny (psyllium) , aby sa zabezpečila lepšia stráviteľnosť a zlepšila sa celková výživová hodnota. Okrem toho je bezlepkové pečivo často obohatené o rôzne druhy semien, čím sa zvyšuje ich nutričná hodnota a obsah bielkovín. Ide napríklad o chia semená, quinoa, ľan, sezam a pod.
Bezlepkové pečivo sa od tradičného chleba a pečiva sa líši zložením aj chuťou, ale poskytuje plnohodnotnú náhradu pre tých, ktorí trpia intoleranciou na lepok ( glutén).
Zadajte svoje meno a email a ebook vám do 5 minút príde na váš mail :)