Popis
Niekedy je fazuľa mungo nazývaná zelená sója. Sú to malé olivovo zelené fazuľky, ktoré veľmi rýchlo dozrievajú. Významné sú najmä pre vysoký obsah vitamínov a proteínov (až 25%). naklíčené mungo pripomína chuťou zelený hrášok.
Návod na prípravu: Fazuľa mungo sa pred varením – rovnako ako všetky ostatné strukoviny – namočí na 4-8 hodín do vody. Varte 45 minút (v tlakovom hrnci 10 minút). Používa sa ako príloha k obilninovým jedlám, do nákypov a polievok. Jej chuť najlepšie vynikne pridaním kari korenia. Môže sa jesť aj naklíčená.
Návod na klíčenie: Mungo namočte na 12 hodín do vody v sklenenej nádobe a uschovajte v chladničke najlepšie cez noc. Ráno mungo sceďte, vráťte do nádoby a ponechajte v izbovej teplote teraz už v suchej nádobe bez vody. Preplachujte 2x denne pre zachovanie vlahy a čerstvosti. Ďalej zostáva mungo v suchej nádobe, ale stále 3x denne preplachujte. Mungo by malo začať klíčiť do troch dní, najneskôr však do piatich. Ideálne klíčky dosahujú dĺžku maximálne 2 cm.
Krajina pôvodu: Argentína
Hmotnosť: 200g
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.