Popis
Táto pohánka bola obielená šetrným mechanickým spôsobom bez použitia tepla. Tak sa zachová maximum výživných látok (v porovnaní s lúpaním pomocou tepla). Lúpanú pohánku (krúpy) používame ako prílohu, zátrepku do polievky, základ sýtych šalátov aj na sladko. Môžeme ju zomlieť na pohánkovú múku.
Príprava: Hrnček prefúknutej pohánky zalejeme 1 ½ hrnčekom vody, privedieme k varu a hneď odstavíme. Na teplom mieste necháme dôjsť do mäkka (20 – 30 minút). Pre prípravu kaše pridáme viac vody a krátko povaríme. Môžeme rozmixovať ponorným mixérom.
Krajina pôvodu: Česko
Hmotnosť: 400g
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1466 kJ/346 kcal |
---|---|
Tuky | 1,7 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 71 g |
z toho cukry | 2,4 g |
Vláknina | 3,7 g |
Bielkoviny | 9,8 g |
Soľ | 0,01 g |
Zákazník (overený zákazník) –