Popis
BIO Vlašské orechy lúpané polené
Vlašské orechy sú veľmi výživné, pretože obsahujú v priemere 70% tukov obsahujúcich najmä veľmi zdravé nenasýtené mastné kyseliny, 18% proteínov (bielkovín) a približne 3% sacharidov (cukrov). Nachádza sa v nich železo, selén, zinok, draslík, vitamín E a skupina vitamínov radu B. Orechy svojím tvarom tak trochu pripomínajú mozog a mozgovej činnosti tiež prospievajú. Majú tiež protizápalové vlastnosti, priaznivo pôsobí na srdcovo – cievne choroby, regulujú krvný tlak, znižujú hladinu cholesterolu.
Vlašský orech je plodom orecha kráľovského, ktorý dorastá do výšky 10-40 metrov. Orech kráľovský je jedna z najpestovanejšie drevín na svete. Prvé stromy sa v Európe začali pestovať v dobe bronzovej, väčšie rozšírenie pestovania tohto stromu nastalo v čase raného stredoveku.
Zloženie: Vlašské orechy* 100%
Alergén*
Môže príležitostne obsahovať úlomky škrupín. Nevystavujte slnečnému žiareniu. Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti 70%. Po otvorení spotrebujte do 14 dní.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 2831 kJ / 685 kcal; tuky: 62,5 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 6,4 g; sacharidy: 10,6 g; z toho cukry: 6,7 g; vláknina: 6,1 g, soľ: 0,05 g.
Obsah balenia: 100 g
Hovorí sa že :
Vlašské orechy zlepšujú zdravie srdca
Vlašské orechy sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, o ktorých sa ukázalo, že pomáhajú zlepšovať zdravie srdca. Čerstvé surové vlašské orechy sú bohaté na aminokyseliny a mononenasýtené mastné kyseliny ako kyselina olejová.
Obsahuje tiež esenciálne mastné kyseliny, ako je kyselina linolová, kyselina alfa-linolénová a kyselina arachidonová. Zahrnutie týchto orechov do stravy môže pomôcť predísť koronárnym srdcovým ochoreniam tým, že uprednostňuje zdravé zásobovanie lipidmi.
Vlašské orechy podporujú trávenie
Táto superpotravina pomáha čistiť vnútorný tráviaci trakt, pomáha pri detoxikácii odstraňovaním toxínov a odpadu. To tiež lieči zápchu. Vlašské orechy pomáhajú črevám a majú prebiotické vlastnosti. Konzumácia vlašských orechov denne zvýšila Lactobacillus, Ruminococcus a Roseburia, ktoré zlepšujú funkciu čriev.
Vlašské orechy ako prevencia cukrovky
Denná konzumácia, približne 55 g, vlašských orechov funguje ako náhrada za sacharidy a zároveň sa ukazuje ako veľmi účinná pri udržiavaní hladiny glykémie a lipidov u ľudí s diabetom 2. typu.
Vlašské orechy zlepšujú plodnosť
Vlašské orechy majú vďaka vysokému obsahu mangánu pozitívny vplyv na mužskú plodnosť zlepšením kvality, kvantity, vitality a pohyblivosti spermií.
Vlašské orechy zlepšujú pokožku
Obsah vitamínu E vo vlašských orechoch pomáha pri udržiavaní a ochrane pokožky pred škodlivými voľnými radikálmi. Pomáha tiež pri prevencii vrások a suchej pokožky. Pravidelné používanie výrobkov na báze orechov zosvetľuje tmavé kruhy pod očami. Vlašské orechy fungujú ako prírodný exfoliator (odstraňuje najstaršie mŕtve kožné bunky z povrchu kože) a pomáhajú udržiavať pokožku mladú a sviežu.
Vlašské orechy udržujú zdravé vlasy
Vlašské orechy sú tiež zodpovedné za zdravé vlasy, pretože vysoké množstvo vitamínov, minerálov, zdravých tukov a antioxidantov posilňuje vlasové folikuly a udržuje vlasovú pokožku bez lupín. Zabezpečujú aj hrubšie, dlhšie a silnejšie vlasy. Môžete tiež použiť šupku vlašských orechov ako prírodný zvýrazňovač vlasov.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.