Popis
Shoyu SAN-J sójová omáčka BIO
Shoyu SAN-J BIO je prírodne fermentovaná sójová omáčka s tradičnou chuťou v bio kvalite, používa sa na dochucovanie pokrmov.
Tradičná japonská, prirodzene fermentovaná (tradične varená) omáčka vyrobená z rozdrvených sójových bôbov, praženej pšenice a vody. Celá zmes za pôsobenia fermentačných kultúr prechádza zdĺhavým procesom prírodného kvasenia. Vďaka spôsobu spracovania si omáčka zachováva všetky živiny, ktoré priaznivo vplývajú na náš tráviaci systém.
Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné s tým, že tamari si lepšie udržia chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa naopak odporúča používať na finálne dochutenie hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.
Shoyu neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Vedľa základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata – umami. Označuje sa ako „lahodná“, „chuť zrelosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch – teda aj v sójovej omáčke shoyu.
Použitie: Na ochutenie polievok, omáčok, marinád, cestovín, zeleniny, pokrmov z vajec, húb a podobne.
Zloženie: pitná voda, SÓJOVÉ bôby BIO, morská soľ, PŠENICA BIO
Alergén: SÓJA, LEPOK
Krajina pôvodu: Japonsko
Nutričné hodnoty
Energetická hodnota | 250kJ/60kcal |
Tuky | 0g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 6,00g |
z toho cukry | 3,00g |
Vláknina | |
Bielkoviny | 9,00g |
Soľ | 5,26g |
Objem: 475 ml
Gabriela V. (overený zákazník) –
Super zlozenie a chut 🙂