Popis
Tapiokový alebo maniokový škrob (niekedy označovaný ako múka) je prirodzene bezlepkový a má neutrálnu chuť. Tapioková múka má vynikajúce pekárske vlastnosti. Plnohodnotne nahradí bežnú pšeničnú múku, čo ocenia predovšetkým ľudia rešpektujúci bezlepkovú diétu. Tapioková múka vďaka svojim vlastnostiam dokáže zväčšiť objem chleba. Pečivo z nej dokonca vydrží až o tri dni dlhšie ako bežný chlieb, je veľmi jemné, vláčne a tiež sa menej drobí.
Tapiokovú múku možno použiť na prípravu sladkých i slaných ciest, ďalej k zahusteniu omáčok a iných pokrmov, môže tiež nahradiť vaječný bielok pri príprave báboviek, sekaných či zemiakových placiek. Mäso či ryby pred pečením jemne posypané tapiokovou múkou sú vláčnejšie a majú výraznejšiu chuť. Tapiokovú múku môžeme použiť aj na klasický trojobal namiesto strúhanky, zmiešanú s parmezánom. Ďalej zmiešanú s mliekom a smotanou na spôsob polenty, alebo pre prípravu klasickej “žmolenky” s maslom a cukrom.
Obsahuje množstvo sacharidov, bielkoviny a hlavne neobsahuje lepok ani iné alergény. Tapiokový škrob je tak ideálny pre celiakov, vegánov či pri paleo strave.
Zloženie: natívny tapiokový škrob
Hmotnosť: 400g
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1455 kJ / 348 kcal; tuky: 0 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 87,1 g; z toho cukry: 0 g; bielkoviny: 0 g; soľ: 0,02 g.
Klaudia K. (overený zákazník) –
Zákazník –
skvelé, používam ho do omáčok ako zahusťovadlo
Zákazník (overený zákazník) –
Katarína L. (overený zákazník) –
Používam pri kváskovaní pri múčení ošatky. Nie je šanca, že by sa mi cesto zalepilo, krásne ide vyklopiť.