Popis
Šípkové víno
Šípkové víno svojou nádhernou farbou a výnimočnou vôňou, pripomína silné južné hroznové vína. Plody šípky sa považujú za ľudového liečiteľa a to pre vysoký obsah vitamínu C, karoténu, trieslovín a organických kyselín. Šípky obsahujú taktiež flavonoidy, ktoré sú známe svojimi antioxidačnými vlastnosťami. Vďaka obsahu mnohých prospešných látok pomáhajú šípky zvyšovať obranyschopnosť a najmä imunitu a zároveň bojujú so zápalmi a vírusmi v tele. Jedinečnú chuť a čaro plodov šípky, pocítite už pri každom jednom dúšku tohto vína. Na zdravie priatelia.
Krajina Pôvodu Slovensko
Servírovanie: 8-12 ° C
OBSAH ALKOHOLU: 12%
Obsah: 500 ml
Na objednanie tohto produktu musíte byť plnoletí.
Prezrite si celú našu ponuku vín z vinárstva Miluron: https://zelenyobchodik.sk/?s=miluron&post_type=product
Miluron je mladé slovenské vinárstvo zamerané na výrobu ovocných vín, vinárstvo, ktoré pripravuje aj špecifické víno z lesných čučoriedok. Mladá vinárska spoločnosť vznikla na podnet priateľov a známych, ktorých oslovilo ich čučoriedkové víno vyrobené klasickou a poctivou metódou. Tajomstvo jeho výnimočnosti sa opiera o starý, výnimočný rodinný recept. Cieľom vinárstva Miluron je vyrábať ovocné vína z poctivých surovín zo Slovenska t.j. nadviazať na dlhoročnú tradíciu, ktorá už takmer úplne zanikla…
Pevne veríme a dúfame, že Vám bude vínko z produkcie vinárstva Miluron chutiť a jeho lahodná chuť Vám vyčarí úsmev na tvári 🙂
Je potrebné predom povedať, že v celej tej nešťastnej patálii so Šípkovou Ruženkou bol tento červený plod úplne nevinne. Stal sa síce slávnym a pozná ho každé dieťa, ale o jeho skutočných liečivých schopnostiach sa v žiadnej rozprávke nepíše.
Neostáva teda nič iné, ako tak učiniť tu:
-
odporúča sa ako súčasť prevencie vzniku rakoviny, obzvlášť pŕs,
-
znižuje hladinu cholesterolu,
-
zvyšuje imunitu,
-
pomáha osobám s artritickou reumatitídou,
-
podporuje činnosť srdca a obličiek,
-
upravuje obsah cukru v krvi,
-
reguluje krvný tlak,
-
prospieva správnemu zažívaniu,
-
má protizápalové účinky,
-
vyživuje pleť.
Šípková ruža je okrasou záhrad. Nádherne zafarbený kvet zdobí behom svojho rozpuku v máji a júni pomerne urastený ker s drobnými tŕňmi. Po odkvitnutí sa na rastline vyroja drobné oranžovo-červené bobule, ktoré postupne tmavnú a medzi mesiacmi september a október potom získajú sýto červenú farbu.
Táto vytrvalá kvetina s liečivými plodmi úplne ovládla Európu, ale naraziť na ňu môžete taktiež v niektorých častiach Ázie, Afriky a Severnej aj Južnej Ameriky.
Kvety a plody majú prenikavú, veľmi príjemnú vôňu. Šípky sú po svojom úplnom dozretí podmanivo sladké, čo priamo nabáda k výrobe sirupov a marmelád. Pri opatrnom sušení mrazom si zachovávajú všetky svoje benefity, a tak je možné ich konzumovať po celý rok. Výborné sú v čajových zmesiach, do ktorých prinášajú poriadnu dávku vitamínov. Mimochodom, na prípravu nálevu možno použít taktiež samotné lístky z šípkovej ruže, či už čerstvé alebo sušené. Stretnúť sa môžete aj so spracovaním samotnej šupky z plodov. Tejto variante, ktorá je ale kvôli zložitejšiemu spôsobu prípravy drahšia, dávajú často prednosť ľudia s citlivosťou na nejakú zložku obsiahnutú v šípkoch.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.