Popis
Jemná žltá múka z cíceru. Cícerová múka je základom tradičnej indickej kuchyne. Vďaka výborným nutričným vlastnostiam je vhodná pre deti a tehotné ženy, diabetikov aj celiatikov.
Je základnou ingredienciou v kuchyni indického subkontinentu vrátane indickej, bangladéšskej, barmskej, nepálskej, pakistanskej a srílanskej kuchyne.
Cícerová múka je prirodzene bezlepková potravina, ktorej chuť pripomína oriešok. Niekedy sa jej hovorí besan.
Dá sa použiť na pečenie, varenie polievok, prípravu lievancov, špecialít ako je guláš, omáčky alebo ako prísada do mletého mäsa či šalátov. Pripravuje sa z nej známa nátierka hummus. Cícerová múka je cenná nielen pre jej kulinárske využitie. Obsahuje sacharidy, bielkoviny a vlákninu, ktorá je prospešná pre tráviaci systém.
Zloženie: mletý cícer
Hmotnosť: 500g
Nutričné hodnoty
Energetická hodnota | 1323kJ/317kcal |
Tuky | 4,50g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,50g |
Sacharidy | 59,40g |
z toho cukry | 0g |
Bielkoviny | 20,00g |
Soľ | 0,07g |
Krajina pôvodu: Česká republika
Zákazník (overený zákazník) –
Monika R. (overený zákazník) –
Pouzivam na palacinky.
Zákazník (overený zákazník) –
Klaudia K. (overený zákazník) –