Zdravé ovseno – špaldové rožky

Budeme potrebovať:

» 100 g hladkej špaldovej múky
» 50 g ovsenej múky
» 50 g jemných ovsených vločiek
» 100 ml čierneho piva
» soľ
» lyžicu bieleho jogurtu
» 3 lyžice olivového oleja
» cca lyžica kvásku Lievito madre alebo 7g sušené droždie (pri droždí použiť lyžičku cukru)

Rozpis na 7 rožkov
Do misky preosejeme obe múky. Pridáme soľ, jemné vločky a zamiešame. Do múky spravíme jamku, pridáme droždie, cukor, zalejeme pivom a vypracujeme cesto. Cesto necháme nakysnúť. Potom ho rozdelíme a rozvaľkáme alebo vyrežeme do trojuholníkového tvaru. Zarolujeme do tvaru rohlíka. Vytvorené rohlíky necháme zakryté  ešte kysnúť 25 minút.

Zastriekame ich vodou, posypeme ovsenými vločkami a hrubozrnnou ružovou soľou. Dáme piecť do rozohriatej trúby na 220 stupňov na cca 10 min. Upečené rohlíky necháme vychladnúť a spapáme.