Pehavý makovo tvarohový koláčik
Budeme potrebovať:
» 180g polohrubej múky celozrnnej Prazrnko alebo klasickej či špaldovej polohrubej múky
» 100g masla
» 1 vajce
» 70g trstinového cukru Muscovado
» 20g kypriaceho prášku bez fosfátov
» čučoriedkový džem na potretie
Plnka:
» 500g tvarohu
» 200g kyslej smotany
» 2 vajcia
» 30g kukuričného škrobu
» 50g mletého maku
» 100g trstinového cukru Muscovado
Na dozdobenie:
» čokoláda
» podrvené mrazom sušené ovocie
Rozpis na menší plech
Múku, maslo, vajíčko, cukor a práškový cukor zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke. Cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech. Cesto potrieme džemom.
Na cesto vylejeme tvarohovo makovú plnku. Plnku si pripravíme zmiešaním tvarohu, kyslej smotany, vajíčok, kukuričného škrobu, maku a cukru. Plnku vylejeme na cesto a pečieme cca 50min. pri 160 stupňoch.
Po upečení môžeme “pofŕkať” čokoládou a posypať pomrveným mrazom sušeným ovocím.