Popis
Základnou surovinou pri výrobe tohto balzamikového octu sú jablká z vyhlásených sadarských oblastí v Južnom Nemecku. Jablká sú vylisované a čerstvá šťava sa nechá sfermentovať na jablkový ocot. Ten získava typickú stredomorskú chuť balzamika počas následného zrenia. Plnosť chuti a zníženie kyslosti je dosiahnuté pridaním zahustenej jablčnej šťavy. Jablkový balzamikový ocot má veľmi príjemnú sladko-kyslú chuť, ktorá sa veľmi dobre hodí k ľahko horkastým šalátom ako je napr. čakanka. Okrem zeleninových šalátov ho používame aj do ovocných šalátov, na dochutenie hydiny a rýb a na ovoňanie dezertov. Jahody ľahko pokropené jablčným balzamikom sú vynikajúce.
Použitie: balzamikový ocot sa výborne hodí do šalátov, marinád a zeleninových pokrmov. Paradajky s mozzarelou a čerstvou bazalkou, pokvapkané olivovým olejom a balzamikovým octom sú taktiež vynikajúce.
Zloženie: jablkový ocot, zahustená jablčná šťava. Obe zložky pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Krajina pôvodu: Nemecko
Hmotnosť: 330ml
Nutričné hodnoty na 100ml
Energetická hodnota | 851 kJ/203 kcal |
---|---|
Tuky | 0,4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 45 g |
z toho cukry | 43 g |
Bielkoviny | 0,5 g |
Soľ | 0,05 g |
Obsah prírodnej kyseliny octovej: 5,4 %. Bez zvláštnych podmienok na skladovanie.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.